Viloveckan

Detta kallas i programmet för vilovecka eftersom torsdagspasset var bara "vila". Bra timing att jag var på konferens i Åre med Crisp då. Åkte hem med nattåget och landade söndag morgon. Var hemma och tittade på F1-premiären, sov lite, såg lite hockey. AIK slog ut seriesegrarna ur kvarten, verkar blivit en vana. Denna gång var det Luleå, bra det för de spelar så tråkigt.

Jag hann springa också innan jag satte mg på tåget igen, denna gång till Göteborg och Software Passion Summit där jag ska prata. Kul att bli ombedd att prata på en konferens.

Löpet var 3x20 min med 5 min gång innan, mellan och efter. Strulade till det lite i mittenpasset så jag fick inte till det precis som det var tänkt. Nåväl, det viktiga var att det kändes väldigt lätt att springa, trots att jag låg på 6 min tempo.

Kändes väldigt kul. Det kanske går vägen, det här.

Missade ett pass och en tung träning

Jag missade tisdagen som befarat i förra inlägget. Torsdagen kändes tuff. Var på ett välfyllt SATS Väsby och det kändes inte som jag fick luft trots att pulsen var bara 140. Så jag la in lite gång och körde lite längre än programmet. Det var snabb löpning så jag låg på 6 min/km (10 km/h) hela tiden.

Jag gissar att min puls ska ligga runt 150 men nu har jag fått syn på Polars pulsklockor som utlovar fitnesstest under uppvärmningen och anpassning av passet till det.

I veckan provade vi som sagt champagne men det var lite B. Bara tre champagne och ingen dyrare än Pol Roger, som vi druckit förut. En del var givetvis intressant av det som berättades men emellanät blev det för mycket prat.

DIF har hamnat i kvalserien och även om det ekonomiskt är bättre än att komma precis ovanför strecket, gör kvalserien skäl för namnet. Man hamnar i kval.

Hoppas DIF kan rycka upp sig och sopa banan med de mindre meriterade lagen. Känns inte riktigt lika illa som SSK förra säsongen.

Veckan som var, första riktiga långpasset

Det blev tre pass förra veckan också. Förvånansvärt bra av mig. Finns ju liksom ingen brist på distraktioner. DIF kanske ska spela kval så sista omgångarna är obehagligt spännande. Jag ska prata i Göteborg på Software Passion Summit i mars och borde förbereda mig. Concorde-projektet på jobbet är ständigt i mitt huvud. Plus allt annat.

Tisdag och torsdag var samma löpning, 30 min utan vila. Slarvade dock med styrketräningen, blev lite rygg och vader.

Jeppe var med på tisdagen.

Söndag var då första riktiga långpasset, känns det som nu i alla fall. 5 min gång och 5x10 min löpning med 2 min gång emellan. Inga problem utom att löpbandet stannade efter 60 min. Eftersom jag skulle köra 63 min så var det ju frustrerande och bara av det körde jag en km i 6:00 min/km tempo. Lite extra alltså.

Gjorde lite mage, rygg, axlar och lår som kompensation för det jag inte gjorde i torsdags.

Veckan som börjar idag blir tuffare med styrelsemöte, RD och champagneprovning. När ska jag träna?

RSS 2.0