Träningspass 7 SATS Jakobsberg

När jag kom till Jakan vid 8 på kvällen var alla löpband upptagna. Jag behövde dock bara vänta 10 min, vilket jag ägnade åt cross trainern. Helt OK. Måste kommit i ett stim eftersom det blev lugnare efter det.

Sprang då som programmet sa: 10 min rask promenad och 3x7 min löpning med 2 min promenad emellan.

Jag försöker hålla tempot så att löpningen är drygt 8 km/h och gången runt 6,5 km/h. Målet är ju att snittet ska vara 7 km/h, sett över fyra timmar!

Träningspass 6 - Karlstad

Sprang på löpbandet på SATS, Färjestad. Var första gången sen träningen började och blev lite snopen när jag konstaterade att tempot var angivet i km/h. Fram med räknaren och hur snabbt är 7:30 min/km i km/tim?

Lika bra att göra en tabell:
min/km km/h
10 6,00
9 6,67
8 7,50
7,5 8,00
7 8,57
6,5 9,23
6 10,00
5,5 10,91
5 12,00

Det vart lite annorlunda på räknaren sä jag slant väl. Fick 7,5 att bli 7.8 km/h. Testade att hålla 7 km/h när jag gick. Inte omöjligt, det är den genomsnittliga hastigheten för att ta 42 km på 6 timmar.

Ewa var otroligt nöjd med passet, precis som jag. Vi gick 10 min, sprang 3x5 min och gick 16 min. Glömde stretcha. :/

Träningspass 5

Fredag och 10 min som brukligt och nu lite snabbare, 3x5 min löpning med 2 min promenad mellan. Avslutade med 15 min promenad. Blev 5 km enligt Cardio Trainer, vilket stämmer med programmet.

Ewa valde solariet istället, ska ju till Karibien på krysning, gubevars :)

Jag köpte en ny laptop igår, en Zenbook som detta skrivs på. Hurra, hurra.

Träningspass 4

Ett par minus och packad snö. 10 min rask promenad och sedan 3x4 min löpning. Avslut med 20 min promenad.

I o m att vi går längs Strandvägen så blir det 10 min precis innan uppförsbacken. Ewa är inte riktigt med på 4 min ännu, det var för långt. Själv är det inga problem fast jag blev förvånad över hur pass det tog ändå. Tog en ordentlig stund att komma ner i lugn andning.

Hade glömt telefonen så det blev ingen logg i den.

Var skitförbannad när jag började för att jag inte kunde hitta byxorna till mitt underställ. Fick ta bomullskalsonger istället men det gick bra ändå. Yllestrumpor var också en första gång och lyckat.

Träningspass 3

En vacker söndag med behaglig temperatur runt noll. Ett lätt snötäcke hade lagt sig under natten. Har inte varit mycket av det denna oerhört milda vinter. Görveln ligger öppen fortfarande och långfärdsskridskoentusiasterna gråter. Endast en tunn skorpa ligger i Svartviken.
Kungsängen har en ny IP med konstgräs och dessutom kylslingor så den enda vintersporten just nu är skridskor på bana.
Och då löpträning ... det är oerhört spännande att tänka så långt fram med träningen. Vi springer ju väldigt lite, idag gällde också 3x3 min, och ändå ska vi steg för steg bygga upp kroppen för att klara 40 km på 6 timmar!
Håller tummarna för att det ska gå hela vägen.

Träningspass dag 2

Alltså det är efter midnatt och jag borde sova men som vanligt har jag inte kommit i säng i tid. Vi har i alla fall kört pass 2 på den långa träningen och nu blev 3x3 min löp med 2 min promenad mellan. 10 min före och 24 på slutet.

Lite kallare och is men det gick an. Ser inte fram emot det som långtidsprognosen sagt: kyla! Brrrr.

Första träningspasset inför Jubileumsmarathon

Om ett halvår ska jag springa min första marathon. Idag var det första träningsdagen på 6-timmarsprogrammet. För det är målet, 6 timmar eller om man så vill, ta sig runt. Svårt nog.

Jag vet hur jag kan vara. Svårt att hålla motivationen uppe på aktiviteter som inte är jobbrelaterade. Så det är mest en mental utmaning och inte så mycket fysisk. Visst kan det även bli det, mitt högerben kan alltid bråka, t ex.

Det blev onekligt ett lätt pass idag ialla fall, min bättre hälft hängde på så då var det ju löjligt enkel.

Vädret var nollgradigt och underlaget moddigt. Mössa, vantar och underställ.

Programmet
10 min rask promenad
4 ggr 2 + 2 min löpning och rask promenad
14 min (blev 16) rask promenad
Stretch.

DIF-TIK 3-0.

RSS 2.0