Olja in, Grodlår ut

Abu Dahbi har presenterat datorgenrerade bilder av sin nya bana där nästa säsongs sista GP körs. Ser otroligt maffigt ut, bl a ligger ett hotell grensle över banan. Se F1.com och här är bildgalleriet.



Bara för att spä på så döper man en skyskrapa i Abu Dahbi efter M. Schumacher. Se Dagens Industri.

Enligt Auto, Motor och Sport:s nyhetsbrev så kastar Frankrike in handduken på grund av finansiella problem (AMS artikel) - tråkigt och konstigt. Borde det inte vara en lönsam affär?

Hörde en siffra om 500 % avkastning. Hittar inte den artikeln just nu. Sry.

Hemske Hamilton

Efter Japans GP har Hamilton samlat på sig duktigt med minuspoäng. Han visade på Monza att han inte drar sig för att köra fult och i Japan prejade han av Kimi så att dennes chans till seger i praktiken försvann och därmed är Kimi borta från kampen om titeln.

Hamilton fick en drive-thru och med påkörningen han fick av Massa blev han utan poäng. På slutet varvades han av Alonso vilket tydligen var en nesa för precis på slutet av sista varvet kastar han sig förbi och riskerar mycket bara för att slippa komma i mål som varvad.

Hamilton är mycket trevlig vid sidan om banan, medietränad och så. Men på banan har han inte varit någon gentleman.

Nu har han visserligen gnällt en del på Massa efter påkörningen, som vi kunde läsa i Aftonbladet, så han darrar även utanför.

Förra året darrade han så mycket att han tappade titeln till mr Iceman, Kimi. Tyvärr blir det som sagt inte han och Massa är ingen höjdare han heller med sin lite gnälliga stil. Asch.

En som dock höjt sig i mina ögon är Alonso sedan vi var i Barcelona. Publikens hejande gjorde att vi rycktes med. Sedan har visat att han höjer ett stall. Renault hade inte mycket i början av säsongen. Nu har Alonso vunnit de två senaste racen och dessutom var Piquet fyra. Mmm, vilken kille, det var som att McLaren-året gav honom en obehaglig läxa på något sätt och nu har han studsat tillbaka.

2009 kalender - Amerika adjö

FIA har precis lagt fram 2009 års kalender.

Kanadas GP har utgått och därmed är det enda lopp som körs på Amerikas kontinent det i Brasilien. Beslutet taget i skuggan av finanskrisen i USA, kan det varit i vågen? Världens modernaste sport kan inte hänga kvar i länder som börjat gå baklänges?

Istället har vi en nykomling, Abu Dhabi, som kommer att få sista loppet och kanske ett spännnade avgörande.

Det är en lättnad att man inte bara spär på med fler race, det skulle antagligen göra varje race mindre intressant. Se bara på elitserien i ishockey. Jag tror att de glesa läktarna kan ha att göra med att man kör 55 omgångar i grundserien.

Angående kalender så använder jag Google och någon har gjort en F1-kalender (som man kan lägga in i sin egen).  Välj "lägg till" och sök på "FIA Formula One" så hittar du flera.

Så här ser kalender ut:

2009 FIA Formula One World Championship:
29 March Australia
5 April Malaysia
19 April Bahrain
10 May Spain
24 May Monaco
7 June Turkey
21 June Great Britain
28 June France
12 July Germany
26 July Hungary
23 August Europe (Valencia)
30 August Belgium
13 September Italy
27 September Singapore
11 October Japan
18 October China
1 November Brazil
15 November Abu Dhabi

Viasat Motor blir min nya kanal?

Efter ett tips så hittade jag en artikel i Aftonbladet.se som verkar handla om fotboll men även handlar om F1. Jag läser inte Aftonbladet och jag läser inte om fotboll, så det var ju inte konstigt att man missade den!

Hursomhelst, kontentan är den att F1 live kommer att visas på Viasat Motor (en av de som heter 1, 2 eller 3 nu) . Jag hoppas givetvis kunna se loppen utan reklamavbrott - det vore riktigt bra. Hellre reklam mellan kvalomgångarna då, när det inte händer något än under loppet.

RSS 2.0