Ungern - Massa, Heikki och Glock

Massa gjorde årets start idag. Från tredje rutan sköt han iväg som en raket och körde om Hamilton - på utsidan! Sedan höll han undan för Hamilton som föll ur tätstriden efter en punktering.

Även om jag beundrar Massas start så satt vi och hoppades på han skulle drabbas av något. Vi blev bönhörda - med några få varv kvar skjuter brasilianaren motorn. Jubel i soffan!

Konsekvensen blev att Heikki tog sin första seger - härligt!
 
Timo Glock gjorde sitt bästa resultat någonsin, under hans första "riktiga" säsong. En fin belöning efter olyckan i förra racet och hårt arbete.

Om Piquet hade tur i förra racet så handlade det här inte om det, i alls samma utsträckning. Timo var med hela helgen och visserligen var det två förare som bröt framför honom men han hade i vart fall placerat sig högt upp.

Kimi fastnade bakom Alonso de två första stintarna men under andra stoppet tog han honom. Ferrarin fungerade bättre med mjuka däck och han jagade ikapp Timo. När Felipe sköt motorn slog Kimi dok av på tempot och nöjde sig med tredjeplatsen, antagligen oroade sig teamet för att samma sak skulle kunna hända honom.

En annan sak som hände var de bränder som uppstod vid tankningarna. Sådant kan hända enstaka team under ett race men här hände det tre stycken. Torro Rosso fick spruta pulver över Bourdais bil två gånger!

Kommentarer
Postat av: tilda

vilken nörd du är pappa ;)

2008-08-04 @ 13:38:00
URL: http://tillantilda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0