Bourdais straffas för att hindrat Heidfeld

Jaha, Heidfeld missade Q2 för att Bourdais hindrade honom från att köra för fullt i sista kurvan. Syntes tydligt hur upprörd Nick var på TV.

Eje tycker att det är en fånig regel och jag håller med. Om Heidfeld var ute direkt och skaffat sig en bra tid istället för att sitta och bevaka de andra från depån, så hade han inte varit beroende av att ha fritt på sitt sista försök, precis när tiden gått ut.

Om inte regeln funnits skulle man kunna tänka sig att en förare avsiktligt blockerar en annan för att sabotera dennes kvalförsök. Men riktigt så enkelt är det inte, det finns andra regler som kickar in, man kan bara byta spår en gång t ex.

Dessutom är det viktigare för en förare att fokusera på att få en bra startplats i hela fältet än att sabotera för en enstaka, annan förare.

Givetvis finns det lägen när sådant kunnat löna sig, se bara på de avsiktliga påkörningar som skett under loppen historiskt. Jag tänker på meste mästaren, Mikael Skomakare. Som jag minns det blev han diskvalificerad för detta ett år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0